Er is van alles te koop, heel veel chemischen commerciële gif middelen die een half jaar en langer werken van verschillende merken zoals druppels voor op in de huid , halsbanden, medicijnen ga zo maar door. Maar beseft u wel dat zo`n gif middel in de bloedbaan terecht komt en dat dit schadelijk is voor hond en baasje.  Het gif komt op je huid terecht wanneer je je eigen hond aanraakt. Het wordt nog steeds geadviseerd door dierenklinieken en is het overal nog verkrijgbaar. Gif toedienen aan je volwassen hond voor vlooien en teken niet doen. Kijk eens op de site van teken-vlooien.nl helaas veel voorbeelden dat het schadelijk is voor mens en dier.  teken-vlooien.nl 

Dat kan ook anders.

Wat wij al jaren gebruikten zijn knoflook capsules van het merk Alliumcap 150 stuks in potje. 

allium-cap-aceite-ajo-soria-natural

Wij geven alle Ruwe Rakkers (zijn kleine honden) elke dag 1 capsule per dag en dat 1 week lang, de week erna slaan we de knoflook capsules over, en dan weer elke dag 1 capsule 1 week lang, dus de ene week wel de andere week niet en zo voor in de zomer. Simpel maar zeer doeltreffend.

De Ruwe Rakkers hebben geen vlooien en wormen. Stinken ze naar knoflook als je dit geeft – nee. Is dit schadelijk voor de gezondheid – nee integendeel knoflook heeft vele goede eigenschappen voor zowel de hond als mens.

Volwassen teefjes die een nestje pups hebben krijgen bij ons wel chemische ontwormingstabletten en de pups ook meerdere keren. Nu helaas geen knoflook capsules,  niet omdat het niet kan maar wij durven nu niet het risico te lopen dat het verkeerd gaat.

Houd er wel rekening mee dat je voor een operatie minimaal 36 uren geen knoflook mag geven in verband met een verlengde stollingstijd van het bloed.

Artikel over knoflook. 

Knoflook wordt al sinds mensenheugenis beschouwd als een voedingsmiddel met geneeskrachtige eigenschappen. In het derde millennium voor Chr. waren de Egyptenaren al op de hoogte van zijn stimulerende werking. Bij Aristophanes was hij het symbool voor fysieke kracht en werd door alle kruidkundigen en artsen in de oudheid genoemd. De Chinezen, de oude Grieken en ook de Romeinen gebruikten al knoflook tegen allerlei kwalen zoals infecties, wonden en zweren, zwakte, en tumoren. 
 
Knoflook is de natuurlijke bron van selenium, allicine en alliine. Alliine is de werkzame stof (virusremmend) welke in de bloedbaan terecht komt en een vernietigende werking heeft op bacteriën waar insecten, zoals vlooien, luizen, wormen en teken van leven. Goede knoflookpreparaten bevatten alliine, dat in de ingewanden en elders in het lichaam wordt omgezet in metabolieten met een sterke gezondheidsbevorderende invloed. Knoflook met alliine heeft o.a. een antiparasitair (anti-vlo, teek, mijt en worm) en antivirale (virusremmend) werking en kan hierdoor ter ondersteuning gebruikt worden als vlooien- en ontwormingsmiddel bij hond en kat.
 
Gezondheidsvoorbeelden van knoflook:
 
– Antiparasitair (anti-vlo, teek, mijt en worm) en antivirale (virusremmend) werking – Helpt bij het verlagen van het cholesterol- en triglyceridengehalte; – Is gunstig voor de bloeddruk en bloedviscositeit; – Reinigende werking van de lever (ontgifting);  – Houdt de bloedvaten schoon; – Verhoogt weerstand; – Heeft een algemeen vitaliserende invloed op het lichaam, met name op het hart en vaatstelsel; – Bevordert de doorbloeding in de haarvaten.
 
Historie
 
– In 1858 constateerde Louis Pasteur al, nadat hij knoflook een petrischaaltje had gedaan dat de omringende bacteriën werden verwoest.
 
– In de jaren zeventig heeft een dierenartsbacterioloog, dr. Jos Cornelisse, wetenschappelijk aangetoond dat rauwe knoflook een bactericide werking heeft. 
 
– De antibacteriële werking van look: De antibacteriële werking van look komt hoofdzakelijk door de aanwezigheid van organische zwavelverbindingen. Een antimicrobiële werking werd waargenomen tegen Clostridium, Escherichia, Pseudomonas, Salmonella, Shigella, Staphylococcus en Vibrio. Samengevat kan look zowel gram-positieve als gram-negatieve bacteriën afremmen. Look is eveneens actiever tegen bacteriën die diarree veroorzaken bij de mens dan tegen de normale intestinale flora. Er zijn eveneens gevallen beschreven waar look actief was tegen bacteriën die resistent waren voor antibiotica. Een bepaalde bacterie, Heliobacter pylori, zou een rol spelen in het ontstaan van maagkanker. Maagkanker komt veel minder voor bij bevolkingen die op regelmatige wijze look benutten. Twee onderzoeken toonden aan dat minimale concentraties aan look de groei van Heliobacter pylori sterk kunnen afremmen.  

Parasieten zijn “levende organismen die andere levende organismen, gastheren genoemd, nodig hebben om te overleven”. Er bestaan 2 soorten parasieten: uitwendige- en inwendige parasieten.
Uitwendige parasieten zijn kleine diertjes, zoals vlooien, luizen, mijten en teken, die op en in de huid leven en daaruit voedsel halen om zich te vermeerderen.
Inwendige parasieten zoals wormen bevinden zich in het maagdarmkanaal en doen daar hetzelfde, eten en eieren produceren. Deze diertjes zorgen meestal voor vreselijke jeuk, maar ook voor kale plekken, huidontstekingen en soms zelfs bloedarmoede. Behalve huid- en vacht-irritatie en kans op een huis vol ongedierte kunnen veel parasieten ook nog veel schadelijkere ziektes overbrengen zoals maagdarmziektes (wormen), lyme (teek), allergie en bloedverlies (vlooien). 

 
Knoflook met alliine heeft een antiparasitair (anti-vlo, teek, mijt en worm) en antivirale (virusremmend) werking en kan hierdoor ter ondersteuning gebruikt worden als vlooien- en ontwormingsmiddel. Er is een groot verschil in de kwaliteit van de verschillende knoflookpreparaten. Bepalend is de hoeveelheid alliïne in het knoflookproduct. Biofood heeft tegen deze parasieten als vlooien, luizen, teken en wormen speciale natuurlijke anti-vlo snoepjes en schapenvetbonbons met knoflook en alliine ontwikkelt om dit ongedierte te bestrijden volgens de natuurlijke methode. 
 
Alliine is de reukloze en werkzame stof uit knoflook, die door oraal gebruik van de natuurlijke antivlo snoepjes en bonbons in de bloedbaan terecht komt en een vernietigende werking heeft op bacteriën waar insecten, zoals vlooien, luizen, wormen, mijten en teken van leven.
Tip: Het is van groot belang om uw hond en/of kat minimaal 1 keer per jaar te ontwormen en te ontvlooien en daarnaast een natuurlijke stof als knoflook (met alliine) met anti-parasitaire werking te gebruiken omdat ook hier geldt: voorkomen is beter dan genezen. (Bron: Garlic, the Facts/Lisa S. Newman, ND, Ph.D.) Natuurlijk ontwormen   
Als u uw hond of kat ontwormt kan hij of zij na 3 weken gewoon weer wormen krijgen. Een ontwormingsmiddel helpt natuurlijk alleen als er wormen aanwezig zijn bij uw hond of kat. Een ontwormingsmiddel werkt dus niet preventief en kan een hond of kat dus niet een lange periode bescherming bieden tegen wormen.  
Wormbehandeling honden: Geef een reeks wormdrijvende kruiden, het liefst in tablet vorm, als die ook verkrijgbaar zijn. De wormen kunnen hierdoor worden uitgedreven, mits er ook een dieet van rauw voedsel op volgt om het lichaam te reinigen en te versterken. Een drachtige teef moet gedurende de gehele dracht knoflook te eten krijgen. De kruidenbehandeling moet na het werpen worden voortgezet. Als men gedurende de periode van het voeden van het nest genoemde tabletten en ook verse, fijn gesneden kruiden bij het eten geeft aan de teef, dan krijgen de pups al heel jong een wormbehandeling via de moedermelk. In geval van een werkelijke wormenplaag moet men een grondige behandeling geven, die ook zonder gevaar op de pups toe te passen is. Een zwaar geplaagde jonge hond, die ouder is dan zes maanden of een volwassen hond, kunnen twee dagen vasten. Bron: Juliette de Baïracli Levy – Kruidengeneeskunde voor dieren.
 
Knoflook = veilig
 
Knoflook met alliine is 100% veilig voor je hond of kat als je het met mate gebruikt (geld voor alle voedingsstoffen) en kan helpen bij tal van dingen zoals winderigheid, vlo preventie en het heeft natuurlijke antibiotische eigenschappen. (Bron: Dr. W. Wallner en Dr. Lisa S. Newman, schrijver van een essentieel artikel over knoflook voor de hond: “Garlic, the facts”) Meer informatie: https://www.azmira.com/PublicationGarlicTheFacts.htm
 
Referenties: Dr. Lisa S. Newman (pioneer in the field of natural pet care and the formulator of Azmira Holistic Animal Care Products and Diets). Dr. Wendy Wallner, DVM, veterinarian and acting chair of the American Boxer Club’s Health and Research Committee. Juliette de Baïracli Levy, kruidengeneeskundige, hondenfokker en schrijfster van “The Complete Herbal Book for the Dog” en “Puppy Rearing by Natural Methods and Medicinal Herbs: Their Use in Canine Ailments”