Afbeelding2Afbeelding2Beste teckel liefhebber,

Eerst even ons voorstellen. Wij zijn Guido, Kitty en Milou, we leven samen in huis op dit moment met negen lieve standaard ruwharige teckels, Noortje, Akke, Bente, Catoo, Dante, Fieke, Hind, Jetje en Kaatje.

Vanaf 1989 zijn wij verliefd op ruwharige teckels en hebben tot 2009,  vijf teckels, een rottweiler en een sint bernard gehad. Nadat al onze honden uiteindelijk hun oude dag bij ons hadden doorgebracht hebben we tot groot verdriet afscheid moeten nemen van onze teckels, Snoopy, Teun, Saartje, Fleur en Babs, de rotweiler Djerbo en de sint bernard Barry. We konden het even niet meer opbrengen om weer gelijk aan een pup te beginnen. Het verdriet was telkens zo groot.

We hebben twee jaar lang geen hond in huis gehad. En wennen doet dat nooit. Maar na deze periode waren wij er toch weer aan toe, om een pup in huis te nemen.

En natuurlijk een Teckel!

Hoop, roepnaam Noortje met haar is alles weer opnieuw begonnen. Het teckel virus was gelijk weer bij ons aanwezig.

Zo erg aanwezig, dat we van bijna elk nestje van onze eigen teckels een pup hebben gehouden.

Omdat wij onze teckels altijd “ruwe rakkers” noemen was voor ons de kennelnaam

de Bende van de Ruwe Rakkers heel toepasselijk.

We fokken af en toe een nestje standaard ruw haar teckels en ze worden in huiselijke kring grootgebracht d.w.z. bij ons in de huiskamer en buiten in de tuin. We zijn begin 2018 verhuisd naar een plek waar onze honden meer speel ruimte hebben. 

Wij zijn lid van de Nederlandse Teckel Club en fokken volgens haar richtlijnen. Onze honden hebben met goed gevolg de jaarlijkse oog-test ondergaan. De pups worden voor ze na hun nieuwe baasje gaan ingeënt,  ontwormd,  gechipt, DNA, geregistreerd bij www.databankhonden.nl en hebben een officiële stamboom van de Raad van Beheer op kynologisch gebied. Wij verkopen de pups met een verkoopovereenkomst. 

Voor info mag u ons altijd bellen of mailen.

Kitty van Kooten

Hoge Bremberg 27A

4873 LD Etten-Leur

 06 – 22984111

e – mail : ruwerakkers@xs4all.nl