Alle pups van de ruwe rakkers die naar een nieuw baasje toegaan krijgen vanaf week 7 – 8  de eerste basis vaccinatie. Daarna volgt in week 10 – 11 de tweede vaccinatie en in week 14 – 16 volgt de laatste vaccinatie. Daarna laten wij onze eigen honden NOOIT meer vaccineren. 

De jaarlijkse vaccinatie daarna is allang achterhaald, totaal niet nodig en kan chronische ziektes veroorzaken.  

zie en luister naar wat  Dierenarts Tannetje Koning hierover te vertellen heeft.

In overleg is het mogelijk voor de nieuwe baasje van de pups om het op een andere manier te laten verlopen namelijk, door een sneltest titerbepaling bij een dierenarts te laten uitvoeren. Er wordt nu gekeken door middel van 1 druppel bloed van de pup hoeveel en welke anti stoffen de pup heeft mee gekregen van de biest( eerste melk) van de moeder. Blijkt het nu zo dat de pup genoeg antistoffen heeft is vaccineren niet nodig. Met een titerbepaling  kan je nu dus aantonen of er geen/wel behoefte is aan antistoffen, is er behoefte aan bepaalde antistoffen dan kan je deze gedoseerd laten toedienen.

Wat betreft onze eigen teckels volgden wij de Raad van Beheer met deze richtlijnen  dat honden op de leeftijd van 14 – 16 weken hun drie basisvaccinaties hebben gekregen, Vanaf begin 2020 laten wij onze eigen pup die wij houden uit een nestje ook titeren.